Responsive website

Waarom een responsive website?

responsive websiteAls u een website laat bouwen wilt u dat zoveel mogelijk mensen uw website kunnen bezoeken. Steeds meer mensen gebruiken een smartphone of tablet onderweg maar ook thuis. Door deze ontwikkeling volstaat de standaard resolutie van 1024×768 pixels van de conventionele websites niet meer voor iedere bezoeker. Om bezoekers met mobiele apparaten het zelfde gebruiksgemak bij het navigeren van uw website te geven is de responsive website erg in trek bij iedereen die een professionele uitstraling en gebruiksgemak belangrijk vindt. Hoe responsive is uw website nu?
Check dit op: responsivedesignchecker.com

Waarom is het ook voor uw bedrijf belangrijk om een responsive website te hebben?

Klaar voor de toekomst!

De vraag naar mobiele apparaten is de afgelopen jaren enorm gestegen. In 2014 zal 25% van uw bezoekers een smartphone of een tablet gebruiken. De pc wordt dus minder gebruikt dan voorheen en het is van belang om uw website op deze trent aan te passen want dit is geen tijdelijke hype. Met een reponsive website bent u klaar voor de toekomst want een responsive website past zich aan het scherm aan van ieder type pc, smartphone of tablet.

Waardering van uw klanten

Als uw bedrijf een responsive website heeft geeft dat uw bedrijf investeert om uw website goed bruikbaar te maken. Uw klanten zien dat u innovatief omgaat met belangrijke ontwikkelingen en er alles aan doet om het voor hen zo makkelijk mogelijk te maken. Een responsive website geeft een positief imago en een sterke merkbeleving.

Makkelijk te gebruiken

De mobiele website heeft dezelfde domeinnaam als de ‘gewone’ website, het scherm wordt automatisch aangepast aan het apparaat waarmee de website wordt bezocht. Een website die niet in een responsive design gebouwd is zal met veel tekst praktisch onleesbaar worden op een mobiel apparaat. Als een website niet makkelijk te gebruiken is zullen uw bezoekers door klikken naar andere websites.

Conclusie

Een responsive design is onmisbaar voor uw bedrijf. Uw klanten zullen door het makkelijke gebruik van uw website een positieve merkbeleving ervaren. Hierdoor krijgt u meer waardering van uw klanten. Met een responsive design bent u goed voorbereid op de toekomstige ontwikkeling van mobiele apparaten. Een responsive website is dus onmisbaar voor een bedrijf dat het belang van haar presentatie op internet serieus neemt.

Lees meer hierover op wikipedia